پونه

پونه

پونه از خانواده نعناع است و ترکيب اصلي موجود در اين گياه، اسانس روغني فرار يا روغن منتول است.

به علاوه در اعضاى اين گياه مقدارى تانن، مواد رزينى و قند نيز وجود دارد و حاوي مقدار زيادي ويتامين است.

گياه پونه در فصل گرما مي رويد، اما سايه روشن را بهتر مي‏ تواند تحمل کند.

اين گياه در خاک‏ هاي مرطوب و غني از مواد آلي مانند کود برگ به خوبي رشد مي ‏کند.

پونه در برز در کنار جوی های آب می روید که  در فصل بهار برای خوردن و در فصل تابستان  برای خشک کردن مناسب می باشد.

کاربردهاي پونه

با گياه پونه مي توان يک دم کرده ي گياهي فوق‏ العاده تهيه نمود. براي تهيه ‏ي يک فنجان دم کرده ي اين گياه، يک قاشق غذاخوري سرخالي از برگ يا گل پونه ي تازه و يا يک قاشق چاي خوري برگ پونه خشک شده را در چاي صاف کن درون يک ليوان ريخته و يک فنجان آب در حال جوش را روي آن بريزيد. اجازه دهيد مدت 10 دقيقه دم بکشد و رنگ چاي در بيايد. اگر دوست داشتيد مي ‏توانيد آن را کمي شيرين کنيد.

برگ‏ ها و گل‏ هاي پونه و همچنين ساقه‏ هاي آن مي توانند جايگزين مناسبي براي بسياري از آنتي بيوتيک‏ ها باشند. اين گياه همچنين بادشکن، معرق، مدر و محرک نيز مي‏ باشد.

از دم کرده‏ي اين گياه براي درمان سرماخوردگي، زکام، سردردها، مشکلات گوارشي، کم کردن تب خفيف، تسکين گلودرد و براي بهبود نفخ شکم، حالت تهوع، دردهاي قاعدگي و بي ‏خوابي استفاده مي شود.

پونه را به عنوان تحريک کننده توليد صفرا نيز مي‏ شناسند.

تزريق عصاره ‏ي پونه به موش‏ هاي آزمايشگاهي نشان داد که اين گياه داراي خواص آرام بخشي خوبي است.

عصاره‏ ي پونه داراي خاصيت تسکين دهنده‏ ي درد نيز مي ‏باشد.

در محيط آزمايشگاه ديده شد که عصاره‏ ي پونه در مقابل ويروس تب‏ خال، ويروس آنفلوآنزا، بيماري نيوکاسل و ويروس‏هاي مختلف ديگر فعال است.

فوايد پونه:

پونه براي مقابله با بيماري‏هاي زير سودمند است:

- حالت تهوع و استفراغ

- مشکلات و ناراحتي ‏هاي گوارشي به طوري که از ترش کردن معده جلوگيري مي ‌کند و براي هضم غذا و برطرف کردن سکسکه مفيد است.

- سرماخوردگي، آنفلوآنزا، آسم

- سرفه و سياه سرفه

- گرفتگي بيني

- با توجه به خواص ضدميكروبي كه در عصاره و اسانس پونه وجود دارد، مي ‌توان از اين فرآورده‌ها به عنوان جايگزين طبيعي براي آنتي بيوتيك‌ ها استفاده كرد.

مقدار مصرف:

دم کرده ي پونه از ترکيب يک ليوان آب جوش با 2 گرم برگ خشک شده‏ ي پونه که به مدت 5 تا 10 دقيقه دم کشيده و صاف شده حاصل مي ‏شود.

اين دم کرده به طور معمول 2 تا 3 فنجان در روز استفاده مي ‏شود و محدوديتي در طول درمان وجود ندارد.

0 : توضیحات:

ارسال یک نظر