موقعیت جغرافیایی:
از تهران تا روستای چیمه رود نطنز حدودا ۳۰۰ کیلومتر
ودر ۳۰کیلومتری شهرستان نطنز واقع گردیده است.
روستایی چیمه در اطراف دامنه کوه کرکس قرار گرفته که از جنوب با روستاهای تکیه و بیدهند و فریزهند همسایه می باشد و از شرق و جنوب و شرقی به کوه کرکس که یکی از کوههای بلند رشته کوه زاگرس می باشد منتهی می شود.
موقعیت اب وهوایی خشک وکوهستانی
جمعیت روستا بالغ بر ۳۵۰ خانوار :که در چهار محله عبارتند از (سر پشته)(محله ده)
(سر پرنده)(باغ هادی)سکونت دارند.
قدمت تاریخی این روستا طبق روایات و آثار باقیمانده برمیگردد به قبل از اسلام که طبق اثار به جا مانده از استخر گبر ها و مجوس ها منظور از گبر ومجوس زرتشت ها هستند که ساکن بوده اند مسجد جامع چیمه که در محل ده واقع است قبل از اسلام معبد زرتشتی ها بوده که با ظهور اسلام به مسجد تبدیل شده است که قدمت مسجد طبق نوشته که بر روی درب چوبی ان حک شده است حدودا" به 730 سال پیش بر می گردد.
افراد این روستا و جعمیت این روستا از مردمانی تشکیل شده است که به علتهای مختلف از شهرهای خود کوچ کرده بودند به این مکان آمده و این روستا را بنا نهاده اند که از طایفه ایل بختیاری و صفویه بوده اند.
زبان و گویش روستا:
زبان محلی روستا به زبان زرتشتی بر می گردد .
مردم هنوز به زبان راجی(گویشی از فارسی قدیم)حرف میزنند
مانند (بوره بشه ) یعنی ( امدن و رفتن )
ولی من در عجب هستم که چرا دو محله دیگر این روستا به زبان فارسی ساده تکلم می کنند نام این دو محل سرپرنده ومحل ده می باشد .
آثار تاریخی:
۱- قلعه باقدمت ۱۰۰۰ سال
۲- چنار حاج باقر باقدمت ۴۰۰ سال که دارایی معجزه می باشد
۳- چنار واقع در محل ده باقدمت ۳۰۰ سال
۴- چنار واقع در محل سرپشته با قدمت ۳۰۰ سال
۵- قنات هایی به نام هایی قنات ماهی . قنات جوی بالا .قنات آب خونی .قنات حصله که خاصیت (درمان عوارض پوستی را دارامی باشد) . قنات تکیه سادات
۶- خانه هایی تاریخی مربوط به زمان خان
به گفته اهالی معادنی ازجمله گوگرد نیز در اطراف این منطقه کشف شده است و نیز رگه هایی از سنگ مرمر نیز وجود دارد که به علت پی گیری نکردن مساله این رگه هنوز دست نخورده می باشد( منظور از اطراف روستا (روستای بیدهند است) ) .
در این روستا مرقد مطهر فرزندان امام موسی بن جعفر برادر امام رضا (ع) قرار دارد که در زمان حکومت مامون عباسی به شهادت رسید.قدمگاه امام زاده سید جلال الدین مهدی از فرزندان امام موسی بن جعفر که مقبره مبارک ایشان در تکیه سادات قراردارد که به یک محل زیارتی و تفریحی تبدیل شده است و باز ، قدم گاههایی از چهل دختران که از یاغیان و دشمنان فرار می کردند در این منطقه یافت می شود و امام زاده پاسنگ زرد که غایب هستند و از فرزندان امام موسی کاظم می باشند
مردم این روستاها، همیشه در پرورش گل و باغ سازی،مشهور بوده اند. به علت وجود داشتن درختان فراوان در این مناطق هوا بسیار تمیز و نفس کشیدنی است.
به همین علت دارایی میوه های متنوع در چهار فصل می باشد
در فصل بهار : 1 - سیب بهاره 2- زرده الو 3- توت 4- گیلاس و..........
در فصل تابستان : 1 - گلابی 2- سیب 3- انگور 4-هلو و.......
در فصل پاییز : 1- گردو 2- انار 3- خرمالو 4 - به 5 - گلابی پاییزه که برای روستایی ولوجرد می باشد که به توهفه نطنز مشهور است
و دارایی خوشکبارهایی ازجمله برگه زده الو .جوزاقند که از (پودر هسته زرده الو و هلو و گلابی درست می شود ) و......
مردمان این روستا از مهربانی ، فداکاری، مهماندوستی ، گذشت ، ایثار ، شجاعت و ... شهره خاص و عام اند به طوری که از نظر شجاعت گفته اند که چندین بار یاقیان بسیاری به این روستا حمله کرده اند از جمله نایب حسین و ماشااله خان کاشی که مردان روستا با شجاعت و از خود گذشتگی تمام در مقابلشان از ناموس و کیان خود دفاع کرده اند .
منبع : سایت اخبار روستا
0 : توضیحات:
ارسال یک نظر