گونه هاي مختلف گون که کتيرا از آن ها توليد مي شود داراي گل هايي به رنگ هاي صورتي، قرمز، آبي، بنفش، زرد و يا سفيد هستند. گل ها به صورت مجتمع، خوشه يا سنبله مانند بوده و گاهي در محور ساقه قرار دارند.
در صورتي که پايين ساقه و يا در يقه ي ساقه خراش(طبيعي و يا مصنوعي) ايجاد شود ماده ي صمغ مانندي ترشح مي شود که در اثر هوا خشک شده و به صورت هاي مختلف: قطره اي، مفتولي، پهن و خرمني با رنگ هاي زرد تا قهوه اي و يا بي رنگ در مي آيد که به نام " کتيرا " مشهور است.
کتيرا به اشکال مفتولي، قطره اي، خرمني، مسطح و بي شکل به رنگي هاي زرد، قهوه اي و يا بي رنگ (تا حدي شفاف) وجود دارد.
کتيرا در آب، نامحلول بوده ولي متورم مي شود و به صورت ژله ي سفتي در مي آيد.
بوته گون در بیشتر کوه های برز به وفور یافت می شود.
* از کتيرا در فرآورده هاي سرماخوردگي به عنوان نرم کننده و ضدسرفه استفاده مي شود.
* استفاده ي ديگر آن در کنترل اسهال است؛ چون مي تواند مقدار زيادي آب را جذب کند و از خروج آن از بدن جلوگيري کند.
* هم چنين براي افزايش وزن مدفوع و کنترل حداقل زمان توقف مواد در سيستم روده اي – معده اي مورد استفاده قرار مي گيرد.
* گزارش هايي مبني بر جلوگيري از رشد سلول هاي سرطاني در داخل و خارج از بدن توسط کتيرا، به چاپ رسيده است.
* استفاده ي ديگر از آن به علت خاصيت چسبندگي کتيرا در محصولات چسب دندان مي باشد.
* کتيرا به عنوان يک ماده ي مطمئن، در آمريکا در محصولات غذايي مصرف مي شود. هم چنين به عنوان پر کننده قرص ها، امولسيون ها و سوسپانسيون ها در سطح صنعتي داراي استفاده ي فراواني است.
0 : توضیحات:
ارسال یک نظر